"Jézus Krisztus tegnap, ma és mindörökké ugyanaz"
(Zsidók 13:8/a)
Főoldal Menü megjelenítése/elrejtése

Hírek, aktualitások

Ötödik osztályos büszkeségeink a 2017/2018-as tanév kezdetén

Az 5. osztály három tehetséges tanulója ért el kimagasló eredményt különböző területeken.

Karsai Zsombor kerettag lett az U12-es (huszonkét tagú) megyei labdarúgó válogatottban. Zsombort (és a többi csapattagot) a megye utánpótlás egyesületeiből választották ki.  Balatonfüredről rajta kívül egy ifjú sportoló került be a megyei válogatottba.

Rácz Mihály és Süle Dalma pedig – a válogató írásbeli és szóbeli feladatain elért eredményei alapján – felvételt nyert a Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programjába. A Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programja (FIT Program) felső tagozatos általános iskolásoknak nyújt tehetséggondozó, gazdagító képzést. A FIT Programra jellemző a nagyfokú szellemi szabadság, függetlenség. Oktatási tevékenységükben a tehetséggondozást, a teljes élet elérését, az egyéni kiteljesedést tartják szem előtt. A program moduljai egymásra épülnek, egyre mélyebb jártasságot, tudást céloznak meg. A diákok fejlődését személyes mentoráció kíséri, minden gyermeket egyéni érdeklődésének, képességeinek megfelelően segítenek a kibontakozásban. A Program során a diákok fejlődési ívét folyamatosan nyomon követik, és a szülőkkel, az érintett pedagógusokkal egyeztetve minden félévben összefoglaló riportok segítségével értékelik.  A program célja az, hogy a Fiatal Tehetség Program képzési időszakának végére a diákok megtalálják érdeklődésüknek és képességeiknek legmegfelelőbb kibontakozási lehetőségeket, illetve széles rálátással és gyakorlati tapasztalatokkal bírjanak hétköznapi életünkhöz szervesen kapcsolódó szakterületeken.

Szívből gratulálunk!

Köztársaság Kupa- 2017. október 4.,  Veszprém

A több mint hétszáz versenyző részvételével megrendezett Köztársaság Kupán iskolánk felső tagozatos tanulói szép eredményeket értek el:

magasugrás: 3. Monteiro Giovana

távolugrás: 1. Küronya Bence, 12. Diénes Csenge, 15. Bruckner Kristóf Benedek, 23. Kovács Réka, 36. Maslej Sofia

2000 m futás: 4. Monteiro Giovana , 5. Farkas Patrik

100 m futás  : 16. Rostási Kinga Borostyán, 19. Dunai-Kovács Viktória, 20. Diénes Csenge

60 m futás : 8. Gaál Réka Katalin, 16. Bruckner Kristóf Benedek, 17. Süle Dalma, 22. Küronya Bence

kislabdahajítás : 14. Maslej Sofia, 22. Küronya Bence

4x100 m váltófutás: 4. hely: Maslej Sofia, Kovács Réka, Süle Dalma, Gaál Réka Katalin, 5.hely: Diénes Csenge, Dunai-Kovács Viktória, Monteiro Giovana, Rostási Kinga Borostyán

Felkészítők: Géczi Renáta, Molnárné Pocsai Ildikó, Kelli Lajos. Gratulálunk! (Képek a galériában.)

Október 12.- sakk szimultán

A sakk népszerűsítése volt a célja a ma délutáni sakk szimultánnak, mely iskolánk Kálvin-termében zajlott a Balatonfüredi SC Sakk Szakosztályának vezetői (Dr. Perkovits Géza, a Veszprém Megyei Sakkszövetség elnöke, Róka Gábor szakosztályvezető) és versenyzői részvételével. A szimultánadó Antal József volt, aki a Balatonfüredi SC igazolt versenyzője. 

Képek a galériában.

Énekkari tábor a Monostorapáti Erdei Iskolában (2017.10.10-12.)

Október 10-én reggel indultak énekkarosaink (25 felső tagozatos tanuló) Monostorapátiba Bíró Bernadett kórusvezető és Molnárné Pocsai Ildikó tanárnő vezetésével. A háromnapos, jó hangulatú táborban a következő programokon vehettek részt a diákok: kézműves foglalkozás, játékos sportfoglalkozások, akadályverseny, tábortűz, szalonnasütés, kirándulás a Balaton-felvidék túraútvonalain (gyalog és lovasszekéren), pizzasütés és természetesen énekkari próbák. 

Képek a galériában.

Dobogós helyezések a 25. Fut a Füreden

Több mint hatszázan, óvodások és iskolások álltak rajthoz a huszonötödik alkalommal megrendezett Fut a Füreden. Kegyes volt az időjárás a futókhoz, napsütéses időben állhattak rajthoz a Tagore sétányon. 

A legkisebbek ezer métert futottak, az iskolások pedig korosztálytól függően 1200, 1600 és 2400 métert. Minden versenyző emblémázott pólót és frissítőt kapott. Iskolánkat minden korcsoportban több tanuló képviselte. Korcsoportonként az első három helyezett éremmel térhetett haza.

Kiemelkedő eredményeink:

3.hely: Müller Hanna Petra (4.o.)

2.hely: Farkas Patrik (8.o.)

1.hely: Monteiro Giovana (7.o.)

Szívből gratulálunk dobogósainknak, és természetesen minden versenyzőnek! (Képek a galériában; továbbiak hamarosan.)

Tisztelt Szülők!

Értesítjük Önöket, hogy a hétvégi (október 14-15-16-i) vizsolyi kiránduláson résztvevő tanulók nem az előzetesen megadott helyszínről (a Vásárcsarnoktól) indulnak hajnalban. A buszindulás helyszíne: a Polgármesteri Hivatallal szembeni "öböl"; a Sparhelt Bisztró előtt. Köszönjük megértésüket!

Megyei SUDOKU-versenyre készülünk Mógorné Áment Erika tanárnővel és Sótonyi Sándor, játékfeltalálóval:

(Képek a galériában.)


Reformáció 500

A reformáció 500. évfordulójának apropóján Miklós Ferenc tiszteletes úrral készített interjút a Füred Televízió, amit az alábbi linkre kattintva lehet megnézni: 

Reformáció 500

Október 6.- városi megemlékezés iskolánk 8.osztályos tanulóinak közreműködésével

Az 1848/'49-es szabadságharc vértanúinak emlékére rendezett városi megemlékezésen iskolánk 8. osztályos tanulói adtak ünnepi műsort, melyet Köz Kádi Sarolta tanárnő tanított be. Közreműködött: Hajdú Péter Ákos, 7.osztályos tanuló. Ünnepi beszédet mondott iskolánk igazgatója: Rojtos Norbert.

A Füred Televízió felvétele ITT nézhető meg.

(Képek a galériában.)

7.osztályos tanulónk, Monteiro Giovana kijutott a Kínában megrendezésre kerülő pétanque világbajnokságra!

Giovana kijutását a Mapei Szigligeti Félmaraton szervezősége is támogatta, akik megvásárolták neki a repülőjegyet a 16.női és junior világbajnokságra. A versenyt november 3-a és 9-e között rendezik a kínai Kaihua-ban! 

Giovana jelenleg is vezeti a magyar ifjúsági ranglistát.

(A pétanque francia eredetű, könnyen elsajátítható golyósjáték. Játszható egyéniben és párosban fejenként három golyóval illetve három fős csapatban fejenként két golyóval. Egy mérkőzés menetekből áll. A játék célja, hogy a golyókat közelebb juttassa a játékos a célgolyóhoz (öcsi), mint az ellenfél. Ezt közelítő dobással vagy az ellenfél golyójának kilövésével tehetik meg. Egy menet végén az kap pontot, akinek a golyói közelebb vannak az öcsihez. A mérkőzést az nyeri, aki előbb eléri a 13 pontot.)

Gratulálunk! Hajrá, Giovana!


Az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Gyermekkönyvtárának olvasópályázatán elért kiemelkedő eredmények

A megyei könyvtár egy fordulóból álló olvasópályázatot hirdetett 3-4-5. osztályosoknak (Bálint Ágnes: Szeleburdi család című könyve alapján), illetve 6-7-8.osztályos tanulóknak (Bosnyák Viktória: Elképesztő című könyve alapján). 

A Szeleburdi család olvasópályázatán 55 versenyzőből iskolánk tanulói a következő helyezéseket érték el:

3.hely: Kocsis Lilla és Rácz Mihály; 4.hely: Gémes Eszter; 5.hely: Nagy Richárd; 6.hely: Matisz Nikolett.

Az Elképesztő olvasópályázatán 15 versenyző nevezett. Tanulóink eredményei:

1.hely: Albert Patrícia és Hajdú Péter Ákos

5.hely: Samu Dóra; 6.hely: Diénes Csenge; 8.hely: Szolláth Eszter, 9.hely: Rostási Kinga Borostyán.

Gratulálunk! (Képek a galériában.)

Tisztelt Szülők!

Az októberi ebédfizetés időpontja (kivételesen) 11. (szerda) és 12. (csütörtök). Kedden nincs befizetés! Köszönjük!

Író-olvasó találkozón jártunk

Az Országos Könyvtári Napok 2017 rendezvénysorozat keretén belül író-olvasó találkozóra hívták a Lipták Gábor Városi Könyvtár dolgozói az alsós diákokat. 

Negyedikeseink Lakatos István íróval ismerkedhettek meg az október 2-i programon. Az író, illusztrátor, képregényrajzoló a gyerekek kívánsága alapján különleges rajzot is készített.

(Képek a galériában. Az eredeti fotók elérhetőek a gyermekkönyvtár facebook-oldalán.)

Tisztelt Szülők!

Értesítjük Önöket, hogy a holnapra meghirdetett atlétikaverseny (Köztársaság Kupa) a várhatóan kedvezőtlen időjárási körülmények miatt új időpontban kerül megrendezésre! A verseny (új) időpontja: 2017. október 4. (szerda)! Kérjük a versenyre nevezett tanulókat, hogy hozzanak tanszereket a holnapi (keddi) napra! (Molnárné Pocsai Ildikó tanárnő üzenete továbbá az is, hogy nem kell holnap 7 órára jönni a versenyzőknek!)

„Legyen a zene mindenkié!” (Kodály Zoltán)

Október 2-án rendhagyó énekórán vehettek részt iskolánk tanulói a zene világnapja alkalmából, melyen a „Pro Musica” Fúvósötös adott koncertet. Az együttes tagjai (Herczegh Zsuzsanna – fuvola, Kerényi Judit – oboa, Reé György – klarinét, Nagy Zoltán – kürt, Kubassy Tamás – fagott) aktív hangszeres művészek és tanárok, akik a komolyzene népszerűsítése céljából alakultak. Mai koncertjüknek a következő címet adták: „Zene és tánctörténeti utazás a barokktól napjainkig“. 

2017-ben Kodály Zoltánra emlékezünk halálának 50. és születésének 135. évfordulója alkalmából. Természetesen az együttes tagjai is megemlékeztek a világszerte ismert zeneszerzőről.

(Képek a galériában.)

DÖK-nap: szeptember 29-én a Siskében

Iskolai SUDOKU-bajnokság

2017. szeptember 25-én rendeztük meg iskolánkban alsósoknak, és 26-án felsősöknek az iskolai SUDOKU bajnokságot.

Minden résztvevő nagyon ügyesen dolgozott, a legjobb megoldókat díjaztuk.

 Az iskolai bajnokság helyezettjei:

2.osztály: 1.Székely András, 2. Geipl Dominik

3.osztály: 1.Vajky Adrienn, 2. Kecskeméti Lili

4.osztály: 1. Kerti Máté Atilla

5.osztály: 1. Herold Olivér, 2. Rácz Mihály, 3. Süle Dalma

6.osztály: 1. Matisz Nikolett, 2. Mészáros Márk

7.osztály: 1. Jónás Márton

Évfolyamonként 3 fő indulhat az október 25-én és 26-án megrendezésre kerülő megyei bajnokságon.

Gratulálunk minden résztvevőnek! Képek a galériában.

Romantikus Reformkor Fesztivál- versmondó találkozón elért eredmények

Szeptember 22-től 24-ig zajlott Balatonfüreden a Romantikus Reformkor elnevezésű fesztivál, aminek keretében pénteken versmondó találkozóra invitálták az általános és középiskolás tanulókat. Az "Ó, Füred támadjon benned újra hagyomány" c. versmondó találkozó ebben az évben az Arany János emlékévhez kapcsolódott.

Iskolánk tanulóinak ereményei:

5-6.osztály:

2.hely: Rácz Mihály (5.o.)

3.hely: Kocsis Lilla (6.o.)

Különdíj: Horváth Zsombor (5.o.), Nagy Richárd (6.o.)

7-8.osztály:

1.hely: Udvari Csenge (8.o.)

2.hely: Lázár Viktória Erzsébet (8.o.)

3.hely: Diénes Csenge (8.o.)

Különdíj: Farkas Anna (8.o.), Köles Ajsa Borbála (7.o.), Hajdú Péter Ákos (7.o.)

Felkészítők: Rojtos Norbert (az ötödik osztályos tanulóké), Farkas Judit (6-7-8.osztályosoké), valamint Hajdú Péter Ákos és Albert Patrícia édesanyja.

Gratulálunk!

Képek a galériában.

IV. Tihanyi Bencés Kupa

2017. szeptember 22-én rendezte meg a Tihanyi Bencés Iskola a már hagyományos Bencés Kupát, melyen iskolánk felsős focistái is szépen szerepeltek.

A kupa végeredménye:

1. Tihanyi Bencés Iskola

2. Szilágyi Keresztény Iskola, Veszprém

3. Református Általános Iskola Balatonfüred (felkészítő: Kelli Lajos tanár úr)

Gratulálunk a csapatnak! Képek a galériában.

Füred TV- 2017. 09.13.

Önkormányzati és egyházi támogatással rövidesen megkezdődik iskolánk épületének energetikai felújítása. Az iskola nyáron belül is fejlődött, több szakmai tanterembe új eszközök érkeztek. Az informatikai fejlődés is folyamatos, ettől az évtől kezdve már e-naplóból is értesülhetnek a szülők gyermekeik tanulmányi eredményeiről. Az intézmény idei legfontosabb programja a reformáció 500. évfordulójának megünneplése lesz.

A Füred TV felvétele ITT nézhető meg.


2017-10-17

Logika verseny Radnóti iskolában

2017-10-17

Fogadóóra 16-17 óra

2017-10-18

Diákolimpia Labdarúgás III. korcsoport

2017-10-19

1956. október 23-ra emlékezünk
Fotógaléria

Virágos Balatonfüredért2017-10-17

Logika verseny Radnóti iskolában

2017-10-17

Fogadóóra 16-17 óra

2017-10-18

Diákolimpia Labdarúgás III. korcsoport

2017-10-19

1956. október 23-ra emlékezünk
Fotógaléria