"Vigyázzatok, álljatok meg a hitben, legyetek férfiak, legyetek erősek!"
(I. Korinthus 16:13)
Főoldal Menü megjelenítése/elrejtése

Hírek, aktualitások


Hetedik osztályosaink budapesti tanulmányi kirándulása

November 15-én a budapesti Természettudományi Múzeumban és a Parlamentben jártak hetedik osztályos tanulóink osztályfőnökükkel, Molnárné Pocsai Ildikó tanárnővel, valamint Géczi Renáta tanítónővel. A diákokat az Országház Látogatóközpontjának idegenvezetője kalauzolta végig a gyönyörű neogótikus épületben; a Természettudományi Múzeumban pedig "A korallzátony világa" című múzeumpedagógiai foglalkozáson is részt vehettek.

Képek a galériában.

Ragtime-koncerten jártak felső tagozatosaink

A Filharmónia Magyarország ifjúsági bérletének első koncertjén a Budapest Ragtime Band együttest hallgathatták ma meg felső tagozatos diákjaink a Balatonfüredi Radnóti Miklós Általános Iskola tornacsarnokában.

A műsor során az ifjúság megismerkedett a klasszikus zenével, a jazz és egyéb méltatlanul elhanyagolt műfajokkal. Az egész koncerten végigvonult a zenekarra jellemző finom humor, a vidámság és az igényes szórakoztatás.

Diákjaink többek között a következő műveket hallhatták: Scott Joplin több ragtime-ja, Sheik Of Araby (a klasszikus dixieland darab vidám feldolgozása, megidézve a korszak cipőpucolóit), G. Rossini: Tell Vilmos nyitány, Bizet: Carmen (a zenekar saját feldolgozása az opera ismert dallamaiból), G. D. Weiss – B. Thiele: What a Wonderful World, Deák Tamás: Mézga Géza főcímzene.

(Képek a galériában.)

"Jézus a reformációban és a művészetben" című előadássorozatunk első előadására került ma sor Kálvin-termünkben. 

Miklós Ferenc református lelkipásztor az örök reformáció fontosságára hívta fel a hallgatóság figyelmét. Közreműködtek énekkel illetve szavalattal: iskolánk nyolcadik osztályos lányai (Farkas Anna, Udvari Csenge, Dunai-Kovács Viktória, Dél Zsuzsanna Sára), Horváth Zsuzsanna és az Ilyés-család.

A következő előadás időpontja és témája: november 29., A reformáció zenéje- a zene reformációja.

Az előadások ideje alatt Szabó Attila természetfotóiból kiállítás tekinthető meg a helyszínen. 

(Képek a galériában.)

Városi és iskolai programok a magyar nyelv napja alkalmából

A magyar nyelv napja igyekszik ráirányítani figyelmünket a magyar nép szellemi-kulturális öröksége és nemzeti identitása alapját jelentő magyar nyelvre. 2011-től november 13-án ünnepeljük, 1844-ben ugyanis ezen a napon fogadták el a magyart államnyelvvé tevő, a magyar nyelv és nemzetiségről szóló 1844. évi II. törvényt. 2008-ban ezen a napon nyitotta meg kapuit a Magyar Nyelv Múzeuma a ma Sátoraljaújhely részét képező Széphalmon, Kazinczy Ferenc mauzóleuma mellett. Őszi kirándulásunk alkalmával jártunk ebben a különleges múzeumban diákjainkkal.

Harmadik osztályosaink pénteken (november 10-én) a Tagore sétányon vehettek részt különböző játékos foglalkozásokon; ma pedig (november 14-én) megemlékezést tartottunk iskolánk Kálvin-termében hatodikos és nyolcadikos tanulóink közreműködésével. Felkészítőjük Farkas Judit tanárnő volt.

(Képek a galériában.)

Szeretettel várjuk tízalkalmas előadássorozatunkra! Részletek a plakáton:


Megyei SUDOKU bajnokság- 6.hely!

2017. október 25-én és 26-án zajlott Veszprémben, 408 tanuló részvételével a megyei Sudoku bajnokság. A legjobb eredményt Vajky Adrienn Ágnes, 3.osztályos tanuló érte el, aki korcsoportjában a hatodik helyen végzett.

Iskolánk tanulóinak eredményei: 

2. osztály:

10. Székely András, 15. Geipl Dominik, 26. Szűts Jakab

3. osztály:

6. Vajky Adrienn Ágnes , 20. Kelemen Zalán, 46. Kecskeméti Lili 

4. osztály:

43. Kerti Máté Atilla, 48. Fábos Zoltán, 51. Mészáros Máté Imre

5. osztály:

13. Herold Olivér, 14. Rácz Mihály 

6. osztály:

22. Tóth Barnabás, 28. Matisz Nikolett, 30. Mészáros Márk Imre

Gratulálunk! Képek a galériában.

Ötödik osztályos büszkeségeink a 2017/2018-as tanév kezdetén

Az 5. osztály három tehetséges tanulója ért el kimagasló eredményt különböző területeken.

Karsai Zsombor kerettag lett az U12-es (huszonkét tagú) megyei labdarúgó válogatottban. Zsombort (és a többi csapattagot) a megye utánpótlás egyesületeiből választották ki.  Balatonfüredről rajta kívül egy ifjú sportoló került be a megyei válogatottba.

Rácz Mihály és Süle Dalma pedig – a válogató írásbeli és szóbeli feladatain elért eredményei alapján – felvételt nyert a Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programjába. A Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programja (FIT Program) felső tagozatos általános iskolásoknak nyújt tehetséggondozó, gazdagító képzést. A FIT Programra jellemző a nagyfokú szellemi szabadság, függetlenség. Oktatási tevékenységükben a tehetséggondozást, a teljes élet elérését, az egyéni kiteljesedést tartják szem előtt. A program moduljai egymásra épülnek, egyre mélyebb jártasságot, tudást céloznak meg. A diákok fejlődését személyes mentoráció kíséri, minden gyermeket egyéni érdeklődésének, képességeinek megfelelően segítenek a kibontakozásban. A Program során a diákok fejlődési ívét folyamatosan nyomon követik, és a szülőkkel, az érintett pedagógusokkal egyeztetve minden félévben összefoglaló riportok segítségével értékelik.  A program célja az, hogy a Fiatal Tehetség Program képzési időszakának végére a diákok megtalálják érdeklődésüknek és képességeiknek legmegfelelőbb kibontakozási lehetőségeket, illetve széles rálátással és gyakorlati tapasztalatokkal bírjanak hétköznapi életünkhöz szervesen kapcsolódó szakterületeken.

Szívből gratulálunk! (Képek a galériában.)

Tisztelt Szülők!

November 13-án (hétfőn) kezdődik az iskolai úszásoktatás 2-7. osztályig (10 alkalom).

Felszerelés: úszósapka, papucs, törölköző, tusfürdő; fiúknak úszónadrág, lányoknak egybe részes fürdőruha, valamint fésű, hajszárító.

Köszönjük!

Vollé! 2020- Röpsuli - 2017.okt. 29.

A „Vollé! 2020 – Röpsuli” programjának keretén belül szervezett tornán 5-6.osztályos lányaink vettek részt a Szent Benedek középiskola tornacsarnokában. A rendezvény célja a röplabda népszerűsítése volt, így minden csapat aranyéremmel térhetett haza. Felkészítő/edző: Molnárné Pocsai Ildikó tanárnő.

Rendező: Magyar Röplabda Szövetség

Gratulálunk! (Képek a galériában.)

IV. Országos Zsoltáréneklő Verseny- 2017. 10. 27.

Iskolánk 4. alkalommal rendezte meg országos zsoltáréneklő versenyét, melyen kilenc intézmény (Kálvin téri Református Ált. Isk.- Makó, Ceglédi Ref. Ált. Isk., Lónyay Utcai Ref. Gimn. és Koll. - Budapest, Biai Ref. Ált, Isk., Vincze Imre Ref. Ált. Isk.- Kocs, Reményik Sándor Ált. Isk.- Lovasberény, Endrődi Sándor Ált. Isk.- Alsóörs, Csopaki Ref. Ált. Isk., Református Ált. Isk. Balatonfüred) több mint 100 tanulója vett részt. 

Diákjainkat a következő minősítésekben részesítette a háromtagú zsűri:

Arany: Gaál Emese Zsuzsanna (2.korcsoport), Köles Rege Villő (2.korcsoport), Bruckner Kristóf Benedek (3. kcs.), Alsós csoport (4.osztályos lányok); Felsős csoport (5.osztályos fiúk és lányok); Felsős csoport (8.osztályos lányok)

Ezüst: Ema Margareta Maslej (1.kcs.), Kardos Tünde (1.kcs.), Fülöp Réka (2.kcs.), Kovács Réka (3.kcs.), Horváth Zsombor (3.kcs.), Gaál Réka Katalin (3.kcs.), Szurma Krisztián (3.kcs.), Gémes Eszter Villő (3.kcs.), Köles Ajsa Borbála (4.kcs.), Alsós csoport (3.osztályos lány-trió)

Bronz: Lázár Viktória Erzsébet (4.kcs.), Felsős csoport (6.o. lány-duó)

Iskolánk tanulóinak felkészítőtanára: Bíró Bernadett.

Szívből gratulálunk! 

Képek a galériában. Videó: FüredTV

Takarékossági vetélkedő (okt.26.)- 1.hely!

A balatonfüredi Lipták Gábor Városi Könyvtár 36 éve rendezi meg a takarékossági világnap alkalmából minden október végén a Takarékossági vetélkedőt.

Nemcsak a füredi, hanem a környékbeli általános iskolák ötödikeseit is meghívják a versenyre. Ebben az évben a három helyi általános iskola mellett Tihanyból érkezett még ötfős csapat a megmérettetésre. A gyerekeknek tíz  feladattal kellett megbirkózniuk. Iskolánk 5.osztályos csapata 1. helyen végzett! Csapattagok: Sofia Maslej, Süle Dalma,  Bruckner Kristóf Benedek, Küronya Bence és Pap László. Felkészítők: Diénes Melinda és Mógorné Áment Erika tanárnők. 

Szívből gratulálunk!

Pályaválasztási szülői értekezletet tartottunk ma (október 26-án) hetedik-nyolcadik osztályos tanulóinknak és szüleiknek. A tájékoztatáson több mint tíz középiskola igazgatója/igazgatóhelyettese/pályaválasztási felelőse ismertette képzéseit a jelenlévőkkel. (Képek a galériában.)

Október 23.- nemzeti ünnep

Az 1956. évi forradalom és szabadságharcról emlékeztek meg nyolcadik osztályos tanulóink a csütörtöki áhítat után. Az iskolai ünnepi műsort Köz Kádi Sarolta és Szalay Katalin tanárnők tanították be. (Képek a galériában.)

Széphalom, Gönc, Vizsoly, Telkibánya, Füzér- 2017.10.14-16.

Reformáció 500

A reformáció 500. évfordulója alkalmából iskolánk jutalomkirándulást szervezett azon tanulóinknak, akik az elmúlt tanév különböző reformációval kapcsolatos versenyein szerepeltek. Negyven tanulóval (és "öregdiákjainkkal") a következő helyeken jártunk:

- Megyer-hegyi tengerszem, - Széphalom (A Magyar Nyelv Múzeuma, Kazinczy Ferenc Mauzóleum), - Gönc (Református Templom- istentisztelet, Károlyi Gáspár Múzeum és bibliakiállítás),- Vizsoly (Református Betlehem, nyomtatástörténeti kiállítás, kuruc ösvény), - Füzér (vár).

A gyönyörű őszi kirándulásról készült képek már elérhetőek a "Galériában". (Videó hamarosan.)

Köszönjük a szervezést Géczi Renáta tanítónőnek!

Szakmák bemutatója- október 19.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében október 19-én vehettek részt az érdeklődő hetedik-nyolcadik osztályos diákjaink a Szent Benedek Általános Iskola, Középiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium Balatonfüredi Széchényi Ferenc Tagintézményének szakmabemutató programjain.

A látogatáson az iskolában tanulható szakmákat (cukrász, kertész, borász, hegesztő, szerkezetlakatos) mutatták be az oktatók, illetve lehetőségük nyílt a különböző szakmák gyakorlására is. A hegesztő és szerkezetlakatos szakma iránt érdeklődőket a látogatás időtartama alatt a TLC Kft.-hez is elszállították, bemutatva egy gyakorlati képzőhelyet is, ahol a tanulók 9. évfolyam után elhelyezkedhetnek.

(Képek a galériában.)

Rajzpályázat- Szent László nyomában

A Szent László trónra lépésének 940., szentté avatásának 825. évfordulója alkalmából meghirdetett emlékév keretében október 1. és 31. között ismét megrendezésre kerül a Katolikus Kulturális Hetek programsorozat, amelynek idei mottója: “Szent László nyomában”.

Az eseménysorozathoz kapcsolódóan a Szaléziánum Szent László alakjához kapcsolódó rajzpályázatot hirdetett. Céljuk volt, hogy közelebb hozzák a gyerekekhez Szent László személyét, felhívni a figyelmüket a kiemelkedő Árpád-házi uralkodó ma is aktuális példájára.

A pályázat díjátadójára október 20-án, pénteken került sor a Szaléziánumban.

Pályázni négy korcsoportban egyénileg és csapatokban lehetett. Több száz alkotás érkezett a felhívásra az ország minden szegletéből. A rengeteg beérkezett pályaműre való tekintettel a helyezések kiosztására nem került sor. Különdíjban részesített a zsűri néhány kiemelkedő alkotást, így Albert Patrícia és Rostási Kinga Borostyán (7.o.), valamit Gémes Eszter (6.o.) rajzát is. Felkészítő hitoktatók: Horváth Tivadarné és Vámosi Emőke.

A pályaművekből válogatás tekinthető meg a Szaléziánumban november végig.

Gratulálunk!

(Képek a galériában.)

Október 17-én iskolánk 24 felső tagozatos tanulója lehetőséget kapott a MOBIDIK utazó tanterem kipróbálására. A Mobil Digitális Utazó Iskola az INFOTÉR rendezvény keretein belül állomásozott Balatonfüreden, a Gyógy téren. A gyerekek a digitális világ újdonságaival ismerkedtek: például 3D nyomtató, Bee-boot programozás, QR-kód, Kahoot. Délután az érdeklődő pedagógusok vehettek részt egy tájékoztatón. (Képek a galériában.)

A megyei hírlap és a városi lap beszámolói iskolánkról

A Balatonfüredi Napló 2017/5.számában olvashattunk az október hatodikai ünnepségről (a 2.oldalon; "A vértanúk emléke előtt tisztelegtek" címmel): https://furedtv.hu/naplo/balatonfredi-napl-2017-5-szm

A Veszprém Megyei Napló pedig az iskola energetikai felújításairól számolt be: 


Tisztelt Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy november 6-án (hétfőn) rendkívüli tanítási szünet lesz az intézmény energetikai felújítása miatt. Az őszi szünet utáni első tanítási nap: november 7. (kedd). Köszönjük megértésüket!

Köztársaság Kupa- 2017. október 4.,  Veszprém

A több mint hétszáz versenyző részvételével megrendezett Köztársaság Kupán iskolánk felső tagozatos tanulói szép eredményeket értek el:

magasugrás: 3. Monteiro Giovana

távolugrás: 1. Küronya Bence, 12. Diénes Csenge, 15. Bruckner Kristóf Benedek, 23. Kovács Réka, 36. Maslej Sofia

2000 m futás: 4. Monteiro Giovana , 5. Farkas Patrik

100 m futás  : 16. Rostási Kinga Borostyán, 19. Dunai-Kovács Viktória, 20. Diénes Csenge

60 m futás : 8. Gaál Réka Katalin, 16. Bruckner Kristóf Benedek, 17. Süle Dalma, 22. Küronya Bence

kislabdahajítás : 14. Maslej Sofia, 22. Küronya Bence

4x100 m váltófutás: 4. hely: Maslej Sofia, Kovács Réka, Süle Dalma, Gaál Réka Katalin, 5.hely: Diénes Csenge, Dunai-Kovács Viktória, Monteiro Giovana, Rostási Kinga Borostyán

Felkészítők: Géczi Renáta, Molnárné Pocsai Ildikó, Kelli Lajos. Gratulálunk! (Képek a galériában.)

Október 12.- sakk szimultán

A sakk népszerűsítése volt a célja a ma délutáni sakk szimultánnak, mely iskolánk Kálvin-termében zajlott a Balatonfüredi SC Sakk Szakosztályának vezetői (Dr. Perkovits Géza, a Veszprém Megyei Sakkszövetség elnöke, Róka Gábor szakosztályvezető) és versenyzői részvételével. A szimultánadó Antal József volt, aki a Balatonfüredi SC igazolt versenyzője. 

Képek a galériában.

Énekkari tábor a Monostorapáti Erdei Iskolában (2017.10.10-12.)

Október 10-én reggel indultak énekkarosaink (25 felső tagozatos tanuló) Monostorapátiba Bíró Bernadett kórusvezető és Molnárné Pocsai Ildikó tanárnő vezetésével. A háromnapos, jó hangulatú táborban a következő programokon vehettek részt a diákok: kézműves foglalkozás, játékos sportfoglalkozások, akadályverseny, tábortűz, szalonnasütés, kirándulás a Balaton-felvidék túraútvonalain (gyalog és lovasszekéren), pizzasütés és természetesen énekkari próbák. 

Képek a galériában.

Dobogós helyezések a 25. Fut a Füreden

Több mint hatszázan, óvodások és iskolások álltak rajthoz a huszonötödik alkalommal megrendezett Fut a Füreden. Kegyes volt az időjárás a futókhoz, napsütéses időben állhattak rajthoz a Tagore sétányon. 

A legkisebbek ezer métert futottak, az iskolások pedig korosztálytól függően 1200, 1600 és 2400 métert. Minden versenyző emblémázott pólót és frissítőt kapott. Iskolánkat minden korcsoportban több tanuló képviselte. Korcsoportonként az első három helyezett éremmel térhetett haza.

Kiemelkedő eredményeink:

3.hely: Müller Hanna Petra (4.o.)

2.hely: Farkas Patrik (8.o.)

1.hely: Monteiro Giovana (7.o.)

Szívből gratulálunk dobogósainknak, és természetesen minden versenyzőnek! (Képek a galériában; továbbiak hamarosan.)

Tisztelt Szülők!

Értesítjük Önöket, hogy a hétvégi (október 14-15-16-i) vizsolyi kiránduláson résztvevő tanulók nem az előzetesen megadott helyszínről (a Vásárcsarnoktól) indulnak hajnalban. A buszindulás helyszíne: a Polgármesteri Hivatallal szembeni "öböl"; a Sparhelt Bisztró előtt. Köszönjük megértésüket!

Megyei SUDOKU-versenyre készülünk Mógorné Áment Erika tanárnővel és Sótonyi Sándor, játékfeltalálóval:

(Képek a galériában.)


Reformáció 500

A reformáció 500. évfordulójának apropóján Miklós Ferenc tiszteletes úrral készített interjút a Füred Televízió, amit az alábbi linkre kattintva lehet megnézni: 

Reformáció 500

Október 6.- városi megemlékezés iskolánk 8.osztályos tanulóinak közreműködésével

Az 1848/'49-es szabadságharc vértanúinak emlékére rendezett városi megemlékezésen iskolánk 8. osztályos tanulói adtak ünnepi műsort, melyet Köz Kádi Sarolta tanárnő tanított be. Közreműködött: Hajdú Péter Ákos, 7.osztályos tanuló. Ünnepi beszédet mondott iskolánk igazgatója: Rojtos Norbert.

A Füred Televízió felvétele ITT nézhető meg.

(Képek a galériában.)

7.osztályos tanulónk, Monteiro Giovana kijutott a Kínában megrendezésre kerülő pétanque világbajnokságra!

Giovana kijutását a Mapei Szigligeti Félmaraton szervezősége is támogatta, akik megvásárolták neki a repülőjegyet a 16.női és junior világbajnokságra. A versenyt november 3-a és 9-e között rendezik a kínai Kaihua-ban! 

Giovana jelenleg is vezeti a magyar ifjúsági ranglistát.

(A pétanque francia eredetű, könnyen elsajátítható golyósjáték. Játszható egyéniben és párosban fejenként három golyóval illetve három fős csapatban fejenként két golyóval. Egy mérkőzés menetekből áll. A játék célja, hogy a golyókat közelebb juttassa a játékos a célgolyóhoz (öcsi), mint az ellenfél. Ezt közelítő dobással vagy az ellenfél golyójának kilövésével tehetik meg. Egy menet végén az kap pontot, akinek a golyói közelebb vannak az öcsihez. A mérkőzést az nyeri, aki előbb eléri a 13 pontot.)

Gratulálunk! Hajrá, Giovana!


Az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Gyermekkönyvtárának olvasópályázatán elért kiemelkedő eredmények

A megyei könyvtár egy fordulóból álló olvasópályázatot hirdetett 3-4-5. osztályosoknak (Bálint Ágnes: Szeleburdi család című könyve alapján), illetve 6-7-8.osztályos tanulóknak (Bosnyák Viktória: Elképesztő című könyve alapján). 

A Szeleburdi család olvasópályázatán 55 versenyzőből iskolánk tanulói a következő helyezéseket érték el:

3.hely: Kocsis Lilla és Rácz Mihály; 4.hely: Gémes Eszter; 5.hely: Nagy Richárd; 6.hely: Matisz Nikolett.

Az Elképesztő olvasópályázatán 15 versenyző nevezett. Tanulóink eredményei:

1.hely: Albert Patrícia és Hajdú Péter Ákos

5.hely: Samu Dóra; 6.hely: Diénes Csenge; 8.hely: Szolláth Eszter, 9.hely: Rostási Kinga Borostyán.

Gratulálunk! (Képek a galériában.)

Tisztelt Szülők!

Az októberi ebédfizetés időpontja (kivételesen) 11. (szerda) és 12. (csütörtök). Kedden nincs befizetés! Köszönjük!

Író-olvasó találkozón jártunk

Az Országos Könyvtári Napok 2017 rendezvénysorozat keretén belül író-olvasó találkozóra hívták a Lipták Gábor Városi Könyvtár dolgozói az alsós diákokat. 

Negyedikeseink Lakatos István íróval ismerkedhettek meg az október 2-i programon. Az író, illusztrátor, képregényrajzoló a gyerekek kívánsága alapján különleges rajzot is készített.

(Képek a galériában. Az eredeti fotók elérhetőek a gyermekkönyvtár facebook-oldalán.)

Tisztelt Szülők!

Értesítjük Önöket, hogy a holnapra meghirdetett atlétikaverseny (Köztársaság Kupa) a várhatóan kedvezőtlen időjárási körülmények miatt új időpontban kerül megrendezésre! A verseny (új) időpontja: 2017. október 4. (szerda)! Kérjük a versenyre nevezett tanulókat, hogy hozzanak tanszereket a holnapi (keddi) napra! (Molnárné Pocsai Ildikó tanárnő üzenete továbbá az is, hogy nem kell holnap 7 órára jönni a versenyzőknek!)

„Legyen a zene mindenkié!” (Kodály Zoltán)

Október 2-án rendhagyó énekórán vehettek részt iskolánk tanulói a zene világnapja alkalmából, melyen a „Pro Musica” Fúvósötös adott koncertet. Az együttes tagjai (Herczegh Zsuzsanna – fuvola, Kerényi Judit – oboa, Reé György – klarinét, Nagy Zoltán – kürt, Kubassy Tamás – fagott) aktív hangszeres művészek és tanárok, akik a komolyzene népszerűsítése céljából alakultak. Mai koncertjüknek a következő címet adták: „Zene és tánctörténeti utazás a barokktól napjainkig“. 

2017-ben Kodály Zoltánra emlékezünk halálának 50. és születésének 135. évfordulója alkalmából. Természetesen az együttes tagjai is megemlékeztek a világszerte ismert zeneszerzőről.

(Képek a galériában.)

DÖK-nap: szeptember 29-én a Siskében

Iskolai SUDOKU-bajnokság

2017. szeptember 25-én rendeztük meg iskolánkban alsósoknak, és 26-án felsősöknek az iskolai SUDOKU bajnokságot.

Minden résztvevő nagyon ügyesen dolgozott, a legjobb megoldókat díjaztuk.

 Az iskolai bajnokság helyezettjei:

2.osztály: 1.Székely András, 2. Geipl Dominik

3.osztály: 1.Vajky Adrienn, 2. Kecskeméti Lili

4.osztály: 1. Kerti Máté Atilla

5.osztály: 1. Herold Olivér, 2. Rácz Mihály, 3. Süle Dalma

6.osztály: 1. Matisz Nikolett, 2. Mészáros Márk

7.osztály: 1. Jónás Márton

Évfolyamonként 3 fő indulhat az október 25-én és 26-án megrendezésre kerülő megyei bajnokságon.

Gratulálunk minden résztvevőnek! Képek a galériában.

Romantikus Reformkor Fesztivál- versmondó találkozón elért eredmények

Szeptember 22-től 24-ig zajlott Balatonfüreden a Romantikus Reformkor elnevezésű fesztivál, aminek keretében pénteken versmondó találkozóra invitálták az általános és középiskolás tanulókat. Az "Ó, Füred támadjon benned újra hagyomány" c. versmondó találkozó ebben az évben az Arany János emlékévhez kapcsolódott.

Iskolánk tanulóinak ereményei:

5-6.osztály:

2.hely: Rácz Mihály (5.o.)

3.hely: Kocsis Lilla (6.o.)

Különdíj: Horváth Zsombor (5.o.), Nagy Richárd (6.o.)

7-8.osztály:

1.hely: Udvari Csenge (8.o.)

2.hely: Lázár Viktória Erzsébet (8.o.)

3.hely: Diénes Csenge (8.o.)

Különdíj: Farkas Anna (8.o.), Köles Ajsa Borbála (7.o.), Hajdú Péter Ákos (7.o.)

Felkészítők: Rojtos Norbert (az ötödik osztályos tanulóké), Farkas Judit (6-7-8.osztályosoké), valamint Hajdú Péter Ákos és Albert Patrícia édesanyja.

Gratulálunk!

Képek a galériában.

IV. Tihanyi Bencés Kupa

2017. szeptember 22-én rendezte meg a Tihanyi Bencés Iskola a már hagyományos Bencés Kupát, melyen iskolánk felsős focistái is szépen szerepeltek.

A kupa végeredménye:

1. Tihanyi Bencés Iskola

2. Szilágyi Keresztény Iskola, Veszprém

3. Református Általános Iskola Balatonfüred (felkészítő: Kelli Lajos tanár úr)

Gratulálunk a csapatnak! Képek a galériában.

Füred TV- 2017. 09.13.

Önkormányzati és egyházi támogatással rövidesen megkezdődik iskolánk épületének energetikai felújítása. Az iskola nyáron belül is fejlődött, több szakmai tanterembe új eszközök érkeztek. Az informatikai fejlődés is folyamatos, ettől az évtől kezdve már e-naplóból is értesülhetnek a szülők gyermekeik tanulmányi eredményeiről. Az intézmény idei legfontosabb programja a reformáció 500. évfordulójának megünneplése lesz.

A Füred TV felvétele ITT nézhető meg.


2017-11-20

Kereszténység és az Iszlám Maróth Miklós ea. Kálvin-terem

2017-11-21

Nyílt nap az alsó tagozaton

2017-11-24

Zsoltáréneklő verseny Budapest

2017-11-24

Kecske-kupaReformácio 500


Fotógaléria

Virágos Balatonfüredért2017-11-20

Kereszténység és az Iszlám Maróth Miklós ea. Kálvin-terem

2017-11-21

Nyílt nap az alsó tagozaton

2017-11-24

Zsoltáréneklő verseny Budapest

2017-11-24

Kecske-kupaReformácio 500


Fotógaléria