"Akiket pedig Isten lelke vezérel, azok Isten fiai."
(Róma 8:14/a)
Főoldal Menü megjelenítése/elrejtése

Hírek, aktualitások


„Kalandos verseny”- országos 3. helyezés

A Pannon-Literatúra Kft. (Szalay Könyvek) egy különleges versenyre invitálta a kellően bátrakat, hogy legjobb barátaikkal együtt éljenek át egy újszerű, izgalmas kalandot. A verseny célja a szövegértő olvasás, valamint a csapatmunka játékos formában történő fejlesztése volt az általános iskolák alsó és felső tagozatában.

A verseny 2016. 09. 01-től 2017. 04. 28-ig zajlott; a csapatok 12 fordulóban adtak számot tudásukról.

Korosztályonként a legjobb öt csapat (tehát összesen tíz), a kisújszállási országos döntőben tette magát próbára, ahol a feladatok mellett szórakoztató programokkal, fürdőzéssel, titkos szobával, kincskereséssel várták őket a szervezők. A május 19-i országos döntőben iskolánk csapata 3.helyen végzett! Szívből gratulálunk hatodik osztályos csapatunknak: Albert Patríciának, Hajdú Péter Ákosnak, Samu Dórának, Tilcsik Martina Sárának és felkészítőjüknek: Beneda Lászlóné, Juci néninek és Hajdúné Babos Katalinnak.

(Képek a galériában.)

Tisztelt Szülők!

A bogácsi nyári tábor szervezője (Molnárné Pocsai Ildikó) szeretné felhívni a figyelmet, hogy tudnak még 2-3 főt fogadni a táborba! Jelentkezés és információ a tanárnőnél!

Kecske Kupa- 2017.május 20.

Május 20-án Kecskeméten országos matematika csapatversenyen vettek részt 8.osztályos tanulóink.

Összesen 300 gyerek 75 csapattal vett részt a megmérettetésen, melynek évről-évre nagyobb sikere van.  A népszerűség egyik oka lehet, hogy a versenyen nemhogy használhatják az okoskütyüket a gyerekek, de egyenesen arra alapszik a vetélkedő. Az országos döntőnek a Kodály Zoltán Ének-zenei Iskola adott otthont. 

A diákok a jelképes startpisztoly eldördülése után különböző színekkel megjelölt feladatokat kaptak, amiket a zsűri asztalánál QR-kódokkal tudtak ellenőrizni, így szinte rögtön kiderült, hogy az eredmény jó-e, illetve a verseny állása is folyamatosan látható volt egy interaktív kivetítőn. A verseny nevéhez hűen minden feladat megfogalmazásában benne volt a kecske. Ebéd után egy külön licitverseny is kezdetét vette, ahol kecsketallérokat kaphattak a diákok, amiket azután tortára és hasonló értékes és finom nyereményekre válthattak be.

Iskolánk csapata 14 csapatból 8. helyezett lett. Tagok: Gaál Csanád, Bercza Ferenc Dániel, Englert Gyula, Vörös Bálint, felkészítő: Mógorné Áment Erika tanárnő.

Gratulálunk!

(Képek a galériában.)

A Bike Extrem Kerékpárüzlet és Szervíz a 2017.május 20-i Oxigén túra alkalmából rajzversenyt is hirdetett, melyen iskolánk tanulói a következő eredményekkel végeztek: 2. hely: Gémes Eszter Villő (5.o.), 3.hely: Matisz Nikolett (5.o.), illetve a Rudy Project fejvédő tervezésben: 1.hely: Köles Ajsa Borbála (6.o.). Felkészítő tanár: Sáry Lilla.

Gratulálunk! Képek a galériában.

XXI. Lorántffy-napok Balatonfenyvesen

A kaposvári Lorántffy Zsuzsanna Református Iskola 21.alkalommal szervezte meg a református iskolák találkozóját, a Lorántffy-napokat. A május 19-én és 20-án, Balatonfenyvesen megrendezett jó hangulatú találkozón a diákok több tanulmányi versenyen is megmérettettek. Iskolánkat egy háromfős, negyedik osztályos csapat képviselte. A hittanversenyen csapatunk 2.helyen végzett. (Csapattagok: Rácz Mihály, Bruckner Kristóf Benedek, Küronya Bence.) Rácz Mihály a matematika versenyen 2., a nyelvtanversenyen pedig 6.helyezett lett.

Felkészítő: Miklós Emma, hitoktató és Szűcs Zsuzsanna tanítónő.

Gratulálunk! (Kép a galériában.)

A kis iskolák megyei atlétika versenyén, Tapolcán iskolánk tanulói a következő eredményeket érték el május 18-án:

Lány csapat  - V. hely (Csapattagok: Sofia Maslej- 4.o., Gaál Réka Katalin- 5.o., Benna Diána-5.o., Rostási Kinga Borostyán-6.o., Dunai-Kovács Viktória-7.o., Rekl Vivien-7.o.)

Lány 600 m síkfutás -  V. hely - Diénes Csenge  (7.o.)

Fiú svédváltó - II. hely  /csapatunk 1 másodperccel maradt le az I. helyről/ (Csapattagok: Küronya Bence-4.o., Havasi Márk-6.o., Kozák Levente-7.o., Farkas Patrik-7.o.)

Fiú 800 m síkfutás  -   I. hely - Gaál Csanád (8.o.): ő képviseli iskolánkat az országos döntőn, ami  június 18-21 -én Miskolcon kerül megrendezésre.

Felkészítő tanáruk: Molnárné Pocsai Ildikó

Gratulálunk! (Képek a galériában.)

Az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Gyermekkönyvtárának olvasópályázatán (Gimesi D.- Jeli V.- Tasnádi I.- Vészits A.: Időfutár 1. A körző titka/ Időfutár 2. A királynő palástja) 1.helyezést ért el (azonos pontszámmal) Albert Patrícia és Hajdú Péter Ákos, (mindketten iskolánk 6.osztályos tanulói)! Az olvasópályázat két fordulóból állt,  az első három helyen végzettek oklevélben és jutalomban részesülnek, melyeket 2017. május 22-től a tanév végéig az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Gyermekkönyvtárában nyitvatartási időben vehetnek át. 

Felkészítő tanár: Farkas Judit.

Gratulálunk! (Kép a galériában.)

Kecske Kupa- Veszprémben

Május 12-én jó hangulatú matematika csapatversenyen, a Kecske Kupán vettek részt tanulóink Veszprémben, a Kossuth Iskolában.

A 8.o. csapata: Gaál Csanád, Bercza Ferenc Dániel, Englert Gyula, Vörös Bálint meghívást kapott a május 20-án Kecskeméten megrendezésre kerülő országos döntőre!

(További versenyzők: 5.o.: Gaál Réka Katalin, Mészáros Márk Imre, Kulcsár Anna, Nagy Richárd, 6.o.: Samu Dóra, Szolláth Eszter, Fehér Viktória, Rostási Kinga Borostyán; 7.o.: Farkas Anna, Diénes Csenge, Gémes Levente, Grósz Alex Attila)

Felkészítő: Mógorné Áment Erika tanárnő.

Szívből gratulálunk!

(Képek a galériában.)

Re: formáció – „Kulturális kincskereső” Komplex műveltségi vetélkedő – Középdöntő 4. helyezés

Iskolánk Fehérbárányok csapata (Samu Dóra-6.o., Udvari Csenge-7.o., Kajári Réka Eszter-8.o., Gémes Levente-7.o., Damásdi Márton-8.o.) szépen szerepelt a reformáció 500. évfordulójának emlékére meghirdetett komplex műveltségi vetélkedőn. A mintegy 130 csapat közül még decemberben kvalifikálták maguk a legjobb Veszprém megyei csapatként a regionális középdöntőbe, ahol szoros küzdelemben végül a 4. helyezést érték el. A lexikális ismereteken túl a feladatok között színdarabot kellett bemutatniuk, ismertetniük kellett egy protestáns épületet és egy a régióra jellemző protestáns emléket. Az éneklés és egy beszéd megtartása is szerepelt a feladatok között. Gratulálunk a szép eredményhez! Köszönjük a felkészítő tanárok munkáját is: Simon Szilvia, Sáry Lilla, Köz Kádi Sarolta, Miklós Emma, Farkas Judit, Bíró Bernadett, Rojtos Norbert .

(Képek a galériában.)


Pénteki HAPPY-héttel kapcsolatos programok, tanórák: 

Mai flashmobunk (tanulóink - mint vízcseppek; kékben/zöldben- "belecsepegnek" a pohárba ) HAPPY-hét alkalmából:

HAPPY-hét-  (A magyarországi vízfogyasztást népszerűsítő program a fiatalok körében) 

A hét eleji programokról röviden:

Madarak és fák napja- május 10.

Ma reggel rövid zenés-verses megemlékezést tartottunk iskolánk Kálvin-termében Madarak és fák napja alkalmából. A madarak és fák napjának célja, hogy a társadalom, különösen az ifjúság természetvédelem iránti elkötelezettségét kialakítsa, elmélyítse. A hagyomány immáron több mint száztíz éves. 

(Képek a galériában.)

Rendhagyó irodalomóra

Tóth Péter Lóránt tartott előadást ("Vasútállomás" címmel) felső tagozatos diákjainknak József Attiláról május 9-én, kedden.

A kunszentmiklósi tanár, drámapedagógus, versvándor, Radnóti- és Latinovits-díjas versmondó a Kárpát-medencében élőkhöz viszi el a költészet szeretetét. A Határtalanul! program keretében 147 Kárpát-medencei iskolába érkezett meg a Vasútállomás című, József Attila életét és munkásságát bemutató összeállítása.

A közel egyórás összeállításban Tóth Péter Lóránt a versei mellett József Attilát mint embert is közelebb viszi a hallgatósághoz. A költemények által egyes szám első személyben, Attilaként mesél a nehéz gyermekévekről, a szabadságvágyról, s a szeretetre és elfogadásra vágyódásról. Tizenkét éves tanári múltjának köszönhetően Tóth Péter Lóránt ért a diákok nyelvén, s már az első néhány percben meg tudja fogni figyelmüket, felkelteni érdeklődésüket.

"Somvirág" rajzpályázat- 1. és 3.helyezések és különdíjasok

A Balatonfüredi Eötvös Loránd Általános Iskola által meghirdetett "Somvirág" rajzpályázatra iskolánk több tanulója is nevezett. Az eredményhirdetésre meghívott tanulók és eredményeik:

Kántor Kende (1.o.)- különdíj, Tuza Zsófia (1.o.)- 1.hely, Kicsák Márk (1.o.)- különdíj, Németh Izabella (2.o.)- 3.hely, Punk Anna (2.o.)- különdíj, Kecskeméti Lili (2.o.)- különdíj, Kerti Máté Atilla (3.o.)- különdíj, Rácz Mihály (4.o.)- különdíj

Gratulálunk!

(Képek a galériában.)

A kis iskolák körzeti atlétikai versenyén, május 4-én a következő eredményekkel végeztek tanulóink:

Lányok:

Csapat: 1. hely

Csapattagok: Sofia Maslej (4.o.), Gaál Réka Katalin (5.o.), Rostási Kinga Borostyán (6.o.), Pintér Roxána (6.o.), Dunai-Kovács Viktória (7.o.), Rekl Vivien (7.o.)

Váltó: 3. hely

Csapattagok: Sofia Maslej (4.o.), Rostási Kinga Borostyán (6.o.), Dunai-Kovács Viktória (7.o.), Diénes Csenge (7.o.)

600 m-es síkfutás: 3. hely: Rostási Kinga Borostyán (6.o.),  6. hely: Albert Patrícia (6.o.)

800 m-es síkfutás: 1. hely Diénes Csenge (7.o.)

Fiúk:

Csapat:  3. hely Csapattagok: Küronya Bence (4.o.), Karsai Zsombor (4.o.), Babos Benedek (5.o.) , Havasi Márk (6.o.) , Kozák Levente (7.o.), Farkas Patrik (7.o.)

Váltó: 1. hely Csapattagok: Küronya Bence (4.o.), Havasi Márk (5.o.), Kozák Levente (7.o.), Farkas Patrik (7.o.)

600 m-es síkfutás:  4. hely: Babos Benedek (6.o.)

800 m-es síkfutás:  1. hely: Farkas Patrik (7.o.), 2. hely: Kozák Levente (7.o.)

Felkészítő tanár: Molnárné Pocsai Ildikó

Szívből gratulálunk! (Képek a galériában.)

Mesterségem Címere- Szakmabemutató nap (május 4.)

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara idén is megrendezte szakmabemutató napját, melynek a Padányi Katolikus Iskola Tótvázsonyi Tagiskolája adott otthont 2017. május 4-én. Iskolánk 6-7. osztályos tanulói (és kísérőjük: Szalay Katalin tanárnő) rendkívül hasznosnak tartották a programokat.

A tanulók közvetlenül, gyakorló szakemberek bemutatóján keresztül kaphattak tájékoztatást a különböző szakmákról és megismerkedhettek a szakképzési lehetőségekkel.

A rendezvényen résztvevő szakmák a következők voltak: cukrász, pék, központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő, hegesztő, gyakorló ápoló, szociális gondozó és ápoló, asztalos, villanyszerelő, tetőfedő és ács. 

Az alábbi fotós-videós összeállítás a rendezvényen készült:

Füred-Köszöntő területi vers-és prózamondó verseny

Április 26-án és 27-én rendezték meg a hagyományos Füred-Köszöntő vers-és prózamondó versenyt a Lipták Gábor Városi Könyvtárban.

Kiemelkedő eredmények:

Alsó tagozaton:

1.hely: Rácz Mihály- 4.o.(vers)

3.hely: Bruckner Kristóf Benedek- 4.o. (próza)

Felkészítőjük: Szűcs Zsuzsanna tanítónő

Felső tagozaton:

5-6.osztályosok között:

2.hely: Albert Patrícia- 6.o (vers)

1.hely: Hajdú Péter Ákos- 6.o.(próza)

2.hely: Máhl József -5.o. (próza)

Felkészítő: Farkas Judit tanárnő

7-8.osztályosok között:

1.hely: Udvari Csenge-7.o. (vers)

2.hely: Diénes Csenge - 7.o. (vers)

1.hely: Farkas Anna- 7.o. (próza)

3.hely: Damásdi Márton- 8.o. (próza)

Felkészítő tanárok: Farkas Judit és Rojtos Norbert

(Képek a galériában.)

Diákolimpia- atlétika (körzeti forduló)

Május 2-án (kedden) rendezték a Diákolimpia- atlétika körzeti fordulóját, melyen felső tagozatos diákjaink nagyon szép eredményeket értek  el:

Futás (1500 m): 1.hely: Farkas Patrik (7.o.), 2.hely: Laki Balázs (8.o.)

Futás (300m): 1.hely: Barcza István, 2.hely: Gaál Csanád, 3.hely: Wéninger Zoárd Tibor, 4.hely: Bercza Ferenc Dániel (8.osztályos tanulók)

Futás (100m): 2.hely: Wéninger Zoárd Tibor, 3.hely: Bercza Ferenc Dániel, 4.hely: Barcza István (8.o.)

4*100 méter váltófutás: 1.hely

Futás (600m)- leány: 3.hely: Rostási Kinga Borostyán (6.o.)

Felkészítők: Kelli Lajos és Molnárné Pocsai Ildikó.

Gratulálunk!

Pápai kiránduláson a 2.osztályosok

2017. április 27-én 2.osztályosaink Simon Szilvia tanítónővel és Géczi Renáta napközis nevelővel a pápai repülőtéren és a Kékfestő Múzeumban jártak. A kirándulás programja a következők szerint alakult:  a Magyar Honvédség Pápa Bázisrepülőterén interaktív programok, a repülőgépek belsejének, pilótafülkéinek megtekintése; valamint múzeumpedagógiai foglalkozás a Kékfestő Múzeumban („Mese az indigótündérről“), majd tárlatvezetés. 

Ezúton is köszönjük a szülők segítségét!

(Képek a galériában.)

Diákolimpia- futball (körzeti eredmények)

A körzeti fordulókon iskolánk focistái több korcsoportban is megmérettették magukat. A megyeire első-második osztályosaink jutottak tovább (akik végül az 5.helyet szerezték meg). 

1.korcsoportos fiúk: 1.hely

2.korcsoportos fiúk: 2.hely

4.korcsoportos lányok: 2.hely

Felkészítők: Molnárné Pocsai Ildikó és Kelli Lajos.

Gratulálunk! (Képek a galériában.)

"Már tudok biztonságosan közlekedni"- iskolai forduló (április 25.)

Tizenkettedik éve rendezi meg a balatonfüredi rendőrség, a "Már tudok biztonságosan közlekedni" elnevezésű vetélkedősorozatot. A diákok számára meghirdetett versenyen ügyességi és elméleti feladatokat (elsősegély kvíz, közlekedési szituációs feladat, kerékpáros ügyességi pálya, KRESZ-teszt, sorversenyek) kell megoldani. A rendőrség célja, hogy már gyermekkorban elültesse a helyes közlekedés alapvető szabályait.

Szekeres Kornél címzetes rendőr őrnagy, megelőzési főelőadó saját ötlete alapján 2004-ben indult útjára a vetélkedősorozat, amelyet a térség általános iskolásainak bevonásával azóta évről-évre megrendeznek. Április 25-én zajlott le iskolánkban az elődöntő, amelyen 3-tól 8.osztályig vett részt osztályonként 2-2 tanuló. Az eredményhirdetésen kiderült, hogy iskolánkat a következő tanulók képviselhetik a döntőben:

Süle Dalma és Küronya Bence (4.o.); valamint Laki Balázs és Fejes Lili Kendra (8.o.). 

A FüredTV felvétele ITT tekinthető meg.

Gratulálunk minden versenyzőnek! (Képek a galériában.)

Legifjabb focistáink 5.helyen végeztek a Labdarúgás- Diákolimpia megyei döntőjében, Tapolcán!

1.korcsoportos (első-második osztályos) ifjú focistáink az április 25-i megyei döntőben a következő mérkőzéseket játszották:

1. ZIRC - B.FÜRED REF.  2 - 2 

2. VESZPRÉM (BOTEV) - B.FÜRED REF. 2 - 0 

3. B.FÜRED REF. - B.FŰZFŐ 6 - 3 

4. B.FÜRED REF. - SÜMEG 0 - 0

Korosztályukban kilenc csapat jutott a megyei döntőbe; ebből értek el 5.helyezést a fiúk.

Gratulálunk a csapattagoknak (Petschovsky Mátyás, Gács Bence, Kajári Ádám Gergő, Kelemen Zalán, Zsámpár Olivér, Küronya Márton, Földeák Dominik) és felkészítőjüknek: Kelli Lajos tanár úrnak.

(Képek a galériában.)

A Kaán Károly Országos Természet- és Környezetismereti verseny áprilisi, megyei fordulóján több, mint 50 tanuló vett részt. Iskolánk tanulói a következő helyezéseket érték el:

5.osztály:

Jónás Botond: 7., Kocsis Lilla: 8., Debreceni Alfréd: 23.

6.osztály: 

Hajdú Péter Ákos: 8., Szolláth Eszter: 21., Jónás Márton: 22.hely

Felkészítőjük: Molnárné Pocsai Ildikó tanárnő.

Gratulálunk a szép eredményekhez! Képek a galériában.

Megyei idegen nyelvi szépkiejtési verseny- 3.hely!

Április 21-én délután rendezte meg a a Veszprémi Hriszto Botev Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és a Deák Ferenc Általános Iskola a megyei angol és német nyelvi kiejtési versenyt az általános iskolák 5-8. osztályos tanulói számára. Két kategóriában lehetett nevezni: 1.) 5-6. évfolyam; 2.) 7-8. évfolyam. A versenyre egy perces szöveggel kellett készülni, melyet memoriterként mutattak be a tanulók. A hozott szöveg elmondása után egy perces idegen szöveget kellett rövid felkészülési idő után felolvasni. A végeredményt a két részfeladatra kapott pontok alapján döntötte el a zsűri.

Német nyelvből 3. helyen végzett kategóriájában Kocsis Lilla, 5.osztályos tanuló. Felkészítője: Diénes Melinda tanárnő.

Mind a négy tanulónk (Takács Fanni-német nyelv: 7.o., Udvari Csenge- angol nyelv: 7.o., Kajári Bence Dávid- angol nyelv: 6.o. és Kocsis Lilla-5.o.) nagyon jól érezte magát, és jutalmakat is hazavihettek a jó hangulatú versenyről. Az angolos tanulók felkészítője: Szalay Katalin tanárnő.

Szívből gratulálunk!

(Képek a galériában.)

Lipták Gábor Városi Könyvtár olvasópályázat- 1. helyezések egyéniben és csapatban! 

"Az ókori rómaiak" olvasópályázatán iskolánk tanulói egyéniben és csapatban is nagyon szép eredményeket értek el. Egyéniben Sebestyén Bonifác, 5.osztályos tanulónk 1.helyen végzett  (11 tanulóból). Kimagasló teljesítményét bizonyítja, hogy a pályázaton 83 pontot szerzett, míg a második helyezett 72-t. Ugyanezen olvasópályázaton emléklappal díjazták az 5. osztályból Tóth Melindát (3.hely), Nagy Nóra Melindát (4.hely) és Matisz Nikolettet (6.hely). 

Az áprilisi "Az ókori rómaiak" történelmi vetélkedőt szintén 5.osztályos csapatunk nyerte. (Csapattagok: Sebestyén Bonifác, Tóth Melinda, Matisz Nikolett, Kulcsár Anna és Jónás Botond.)

Felkészítő: Köz Kádi Sarolta tanárnő.

Gratulálunk! (Képek a galáriában.)

Az Országos Kazinczy-verseny Dunántúli Döntője áprilisban

A megyei döntőt megnyerve, Farkas Anna, hetedik osztályos tanulónk és felkészítője: Farkas Judit tanárnő április 6-án utazott Balatonboglárra, az országos Kazinczy-verseny döntőjére. A háromnapos rendezvényen végül Anna a Kazinczy-jelvény bronz fokozatában részesült!

Külön köszönjük Farkas Anna szüleinek az utaztatást!

Szívből gratulálunk a szép eredményhez! (Kép a galériában.)

Kecskemét- Bibliaismereti Verseny április 7-én és 8-án

Idén 20. alkalommal rendezték meg a Kecskeméti Református Általános Iskola országos versenyét, a „Velünk az Isten!" Bibliaismereti Versenyt. Iskolánkat két korcsoportban egy-egy csapat képviselte. A csapatok tagjai: Brózs Panni, Gaál Emese Zsuzsanna, Jónás Adél, Köles Rege Villő, Szeles Bíborka (3. oszt.), Gaál Réka Katalin, Kulcsár Anna, Matisz Nikolett, Mészáros Márk Imre, Sebestyén Bonifác (5.oszt.). Felkészítő tanárok: Miklós Emma és Csonka Mónika. Az írásbeli és a szóbeli forduló között egy dramatizált bibliai történetet is előadtak a diákok a díszterem színpadán. Tiszta, szép éneklésért dicsérő oklevelet kapott Gaál Emese Zsuzsanna, Jónás Adél és Köles Rege Villő. A sok versenyszám között volt idő a városnézésre és úszásra is az iskola uszodájában. Sok ajándékkal és élménnyel tértünk haza Kecskemétről.

Képek a galériában.

Talentum Tanulmányi Verseny- kiváló eredmények

A Talentum Református Általános Iskola ebben az évben hetedik alkalommal rendezte meg tanulmányi versenyét április 12-én, szerdán. Idén ünnepeljük a reformáció 500. évfordulóját, így a verseny témái is ehhez kapcsolódtak. Az évforduló alkalmából a szervezők lehetőséget adtak egy olyan találkozónak, amelyben Székesfehérvár iskoláiból és a Dunántúl református iskoláiból érkező tanulók is számot adhattak tudásukról.

A Talentum Tanulmányi Versenyt az alábbi kategóriákban hirdették meg (zárójelben iskolánk résztvevői és elért eredményeik):

Szavalóverseny 5-8. osztályosok részére (Tilcsik Martina Sára-6.o.: emléklap és Farkas Anna-7.o.: 1.hely)

A kötelező verssel Arany János születésének 200. évfordulójára emlékeztek. A szabadon választott vers tematikája, szellemisége a reformáció 500.évfordulójához kapcsolódott.

500 méteres futóverseny: 3-6.osztályosoknak két korcsoportban (Rostási Kinga Borostyán-6.o.: 1.hely, Karsai Zsombor-4.o.: 2.hely, Fejes Dóra Lilla-4.o.: 3.hely)

3-4. osztály: 500 pontos matematikaverseny (Barabás Léda-3.o.: emléklap és Süle Dalma- 4.o.: 4.hely) A tanulóknak saját évfolyamukon versenyezve 50 perc alatt 50 számolási feladatot kellett megoldaniuk. 

6. osztály: Történelemverseny a reformáció koráról (háromfős csapatoknak) (Wéninger Zalán Tibor, Havasi Márk, Hajdú Péter Ákos: emléklap)

Rajzverseny 5-8. osztályosoknak (Fejes Lili Kendra- 8.o., Őry Ákos- 7.o., Takács Fanni- Örkényi Veronika Viola- 7.o., Farkas Anna- Lázár Viktória Erzsébet- Giba Martina-7.o.: mindannyian emléklapot kaptak) A rajzok témája: Életképek a reformáció korából. Iskolánként 4 rajz beküldésére volt lehetőség.

Felkészítő tanárok: Köz Kádi Sarolta, Farkas Judit, Kelli Lajos, Csonka Mónika, Szűcs Zsuzsanna, Sáry Lilla.

Szívből gratulálunk! Képek a galériában.

Mezei Futó Diákolimpia Országos Döntő

Idén 30. alkalommal hirdette meg a Magyar Diáksport Szövetség a Diákolimpiát. A huszadszor sorra kerülő Mezei Futó Diákolimpia Országos Döntőjét a gödöllői repülőtéren rendezték meg április 11-én. Iskolánkból Küronya Bence (4.o.) 2.helyen jutott tovább a megyei fordulóból az országos döntőre. Molnárné Pocsai Ildikó testnevelő tanár elmondása alapján Bence mindent megtett a szép eredményért. A rajtot követő nagy tolongásban fellökték, de felállt, és folytatta a versenyt! Végül a II. korcsoport futamában 280 indulóból 36. lett!

Szívből gratulálunk a kimagasló sportteljesítményhez!

(Képek a galériában.)

A jövő leány röplabdásai

A Szent Benedek Balatonfüred- Röplabda Akadémia kilencedikes röplabdásai tartottak rendhagyó órákat több osztályunknak is március 30-án. Farkas Anna, hetedik osztályos tanuló így számolt be a testnevelés órákról:

"Az NB I-be való jutásért küzdő Szent Benedek Röplabda Akadémia lánycsapata látogatott el hozzánk. Nagyon érdekes órát tartottak. Megtanítottak minket a röplabdázás alapjaira, leütéseket mutattak be, labdaátadásokat gyakoroltunk. Az óra nagyon gyorsan eltelt, és közben észre sem vettük, mennyit mozogtunk. A végén piros alkarunkat nézve rájöttünk, hogy ez bizony egy kemény sport!"

Jelentkezés 3-tól 8-ig évfolyamig Molnárné Pocsai Ildikó testnevelő, röplabdaedzőnél április 11-ig! Az edzések tavaszi szünet után indulnak; alsó tagozaton: szerdán 14 órától; felső tagozaton pedig csütörtökön 14 órától. 

(Képek a galériában.)

A Nemzetközi Kenguru Matematikaversenyen iskolánkat minden osztályból több tanuló is képviselte. A legeredményesebben ezen a versenyen is (csakúgy, mint a Zrínyi Ilona matematika versenyen) Gémes Levente, hetedik osztályos tanuló szerepelt.

Iskolánk legjobb helyezései:

2.oszt.: Kecskeméti Lili (57.hely)

3.oszt.: Kerti Máté Atilla (46.hely) és Mészáros Máté (60.hely)

4.oszt.: Rácz Mihály (58.hely)

5.oszt.: Kulcsár Anna (39.hely)

6.oszt.: Samu Dóra (41.hely)

7.oszt.: Gémes Levente (27.hely) és Farkas Anna (47.hely)

8.oszt.: Vörös Bálint (49.hely)

Felkészítők: Simon Szilvia, Csonka Mónika, Szűcs Zsuzsanna és felső tagozaton: Mógorné Áment Erika.

Gratulálunk! (Kép a galériában.)

Továbbjutottak a megyei fordulóra legifjabb focistáink!

A Labdarúgás- Diákolimpia körzeti fordulóján 1.korcsoportos (első-második osztályos) ifjú focistáink április 3-án a következő mérkőzéseket játszották:

Református Ált.Isk. Balatonfüred - Balatonfüredi Radnóti Miklós Ált.Isk.: 4-0

Református Ált. Isk. Balatonfüred- Csopaki Ref. Ált. Isk.: 6-0

Felkészítő tanár/edző: Kelli Lajos.

Gratulálunk a sportsikerekhez, további jó meccseket kívánunk a megyei fordulókon! (Képek a galériában.)

Ezüstérem a mezei futás- diákolimpia megyei döntőjén!

A március 23-i mezei futás megyei döntőjén Küronya Bence (4.o.) korcsoportjában (több, mint 100 versenyző közül) 2. helyen végzett, és ezzel bejutott az áprilisi gödöllői országos döntőre! Gratulálunk iskolánk minden résztvevőjének! (Képek a galériában.)

Kenyai, bolíviai, nepáli, indiai, francia és német önkéntesek iskolánkban

Március 17-én délelőtt iskolánk Kálvin-termében rendhagyó idegen nyelvi órákra került sor, a világ különböző országaiból érkező önkéntesekkel. A dupla órán hetedik-nyolcadik osztályosaink megismerkedhettek a kenyai, bolíviai, nepáli, indiai, francia és német önkéntesek országainak kultúrájával, iskolarendszerükkel, valamint kenyai és bolíviai táncot is tanultak a foglalkozás végén.  

Intézményünkben szeptember óta német önkéntes (Sophie Endres) segít két napon is az idegen nyelvi órákon. Sophie-t a nagyvázsonyi Fekete Sereg Ifjúsági Egyesület segítségével sikerült iskolánkba hívni Diénes Melinda tanárnő közbenjárásával. A márciusi alkalommal az önkénteseket és iskolánk tanulóit Kandikó Rita, a nagyvázsonyi egyesület Nemzetközi Kapcsolatok koordinátora is köszöntötte. Az interaktív, multikulturális órát angol és német nyelven, diákjaink bevonásával tartottuk meg. 

Vendégeink a március 17-ét megelőző héten (10-én) tanórákat is látogattak nálunk, valamint német önkéntesünk segítségével Füred nevezetességeit is megnézték.

Köszönjük Diénes Melinda tanárnőnek a rendhagyó nyelvórák megszervezését!

A Füred TV felvétele ITT érhető el.

(Képek a galériában.)

A bogácsi nyári táborra március 14-ig lehet jelentkezni az előleg befizetésével Molnárné Pocsai Ildikó tanárnőnél!


Szeretettel várjuk diákjaink jelentkezését hittantáborunkba:


51. Kodály emlékhangverseny

Iskolánk és Balatonfüred Város Önkormányzata 51. alkalommal szervezte meg a Kodály emlékhangversenyt. A március 4-i hagyományos koncerten fellépett a Református Általános Iskola Kiskórusa, a Balatonfüredi Eötvös Loránd Általános Iskola kórusa, a Radnóti Miklós Általános Iskola Gyermekkara, a Református Általános Iskola Fiúkórusa és Nagykórusa, a Bem Emlékkórus, a Lóczy Lajos Gimnázium Kamarakórusa és Balatonfüred Város Vegyeskara. Vezényelt iskolánk énektanára, karnagya: Bíró Bernadett (összkar, kiskórus, fiúkórus, nagykórus, Bem Emlékkórus). 

Az emlékhangverseny díszvendége Balatonfüred díszpolgára, Balázs Árpád zeneszerző volt. Ünnepi beszédet mondott Szabó Lajos, a Balatonfüredi Tankerületi Központ igazgatója.

Szívből gratulálunk kórustagjainknak!

A Füred Televízió felvétele: ITT nézhető meg,a Veszprém Megyei Napló tudósítása pedig itt olvasható: NAPLÓ-cikk

(Képek a galériában.)

(További képek a galériában.)

Bibliaolvasó nap- 2017. január 31.

A reformáció 500 éves évfordulóját ünnepli idén a protestáns világ, így a magyar református iskolák is. A reformáció emlékévének január 31-i megnyitóján arra vállalkoztak ma a Kárpát-medence református oktatási intézményeinek diákjai, hogy közösen felolvassák a Biblia teljes szövegét. Kaposvártól Kolozsvárig, Rozsnyótól Orosházáig hetvenöt magyarországi és határon túli általános és középiskola vett részt a kezdeményezésben.

A felolvasás a debreceni Nagytemplomban kezdődött reggel 8 órakor és ugyanitt ért véget a 14 órakor kezdődő, az emlékévet megnyitó ünnepi istentiszteleten. Iskolánk a nyitó és záró alkalmakon közös zsoltárénekléssel, áhítattal és igehirdetéssel kapcsolódott  a rendezvényhez Kálvin-termünkben, a tanórákon pedig a kijelölt igeszakaszok hangzottak el. 

Ezzel a vállalkozással a debreceni szervezők a reformáció által is inspirált európai könyvkultúra, a biblikus műveltség, az olvasás – azon belül is a hangos olvasás – fontosságára kívánták felhívni a figyelmet.

Képek a galériában, a Füred TV felvétele pedig az alábbi linken érhető el: 

Bibliaolvasó


2017-05-31

Papírgyűjtés

2017-06-01

Szülői értekezlet leendő 1. osztályosok szülei részére 16:30

2017-06-01

Papírgyűjtés

2017-06-01

Már tudok biztonságosan közlekedni, területi versenyFotógaléria

Virágos Balatonfüredért2017-05-31

Papírgyűjtés

2017-06-01

Szülői értekezlet leendő 1. osztályosok szülei részére 16:30

2017-06-01

Papírgyűjtés

2017-06-01

Már tudok biztonságosan közlekedni, területi versenyFotógaléria